Katt-terapi

Mitt "kattmammahjärta" smälter när man möts av något som detta. Bilden är flera dagar gammal. Jag har inte haft tid att sätta mig ner och föra över bilder och redigera och vad jag nu gör innan de hamnar på bloggen. Haft en massa annat som snurrat runt i skallen istället. Och så har jag myst med katterna. De brukar ha siseta på eftermiddagen innan alla andra kommer hem. Då passar vi på att mysa på sängen. Det är så jag varvar ner vardags stressen.
Freke och Tristan.
1

Renoveringsbekymmer

Jo jag gillar att ta mig an att hitta problemlösningar. Men som senariot ser ut nu är det lite väl krångligt. Jag/vi har köpt ett kök, altså köks skåp, en ugn och en gammal köksfläkt vi kanske kan plocka ur motorn på. Självklart begagnat. Allt är instuva i huset huller om buller. Vad vi skulle behöva nu är få tag på köksbänkar och diskho. En keramikhäll hittade jag på marknaden. 
Hur man får allt att passa in i vårat kök blir svår för vi har helt annat utgångsläge än tidigare ägaren. Vi behöver även komma överens om vad vi ska ha på väggen bakom (panel/laminat/kakel?). 
Och vem ska betala för resten av kalaset? Hade tänkt satsa på ikea och köpa bokhylla, byrå och trähylla när man ändå är där samtidigt men då blev det plötsligt dyrt. Jag får snällt räkna på min månadsbudget i oktober. 
Jag fyller dessutom år den 19de. Det är snart det och hur ska jag få plats med gäster i ett hus som är fullt med köks skåp? Hur??? Jag är nog ensam om att vilja blåsa ur det befintliga köket vi har nu fast det fattas grejer. 


Hemma kur

Försöker blogga men elektroniken vill inte samarbeta. 
 
Plockade ur min lilla hårförtjockning imorse och konstaterade att håret var grönt i jämförelse med de slingorna jag inte hade haft i håret. Antagligen är mitt eget hår med i grönare ton. Hur botar (botar? åtgärdar) man grönt hår då? Jo, google tyckte jag skulle hälla tomatjuice i håret eller askorbinsyra eller i värsta fall matsoda. Jag är inte så säker på om jag vill göra håret torrt så jag provar en anna kur innan tomaterna åker fram. Inte för att tomater gör håret torrt. Men c-vitamin har en blekande effekt på håret vilket kan verka uttorkande. Och matsoda känner jag bara nää, men är bra för mycket.
 
Det sägs att honung ska kunna ljusa upp hår. Nu måste man ha i åtanke att en kur inte hjälper men kanske man kan ana resultat efter tio gånger. Kanske det kan minska på den gröna tonen (önsketänkande deluxe). Så jag har kokat ihop en bryggd på just honung, cocos olja, olivolja, balsam från Rahua och balsam från Hairbell för konsistensens skull. Ser nästan ut som vaniljsås. Jag skulle dock inte rekomendera att äta den då det är balsam i den. Knappast gott eller nyttigt. Men får hoppas nu då att håret får lite glans och mjukhet. Lär måsta upprepa kuren på sönda skulle jag tro för det lutar åt simmhalls besök på lördag.