Norge part 1

Startade tidigt hemifrån måndag morgon. I västerås blev första stoppet för att handla lite behövligheter då det är dyrare på norska sidan för sånt eller typ allt egentligen. Hann även handla lite just före gränsen med vilket jag är glad för. Jag hade inte packat tillräckligt med bekväma kläder för att det skulle räcka till hemvägen.
Drammen var jätte fint. Dock skyltade vägarna först efter korsningarna så vi körde fel två gånger på samma ställe.
 
Vi körde så långt ljuset tillät att man såg något. Under de mörka småtimmarna stod vi stilla för powernap.
 
Tidigt nästa morgon såg vi älg inte alls långt från vägen. Synd bara att det inte gick att stanna och fota. Vägana är smala och kringelkrokiga med mycket trafik av bla lastbilar så det är bara att flyta med strömmen.
Sen bar det upp mot fjället.
 
Detta var nog det häftigaste längs vägen. Nu kan jag bocka av en punkt på min bucket list. Alltid velat se norge och dess höga berg ända sen jag läste Sagan om isfolket. De höga bergen och djupa dalarna var mäktigare än vad man förväntade sig. Lite jobbigt bara med trycket i öronen när man åkte ner från fjället genom tunnlarna.
Att det går lösa får uppe på fjället med bjällra runt halsen fick vi erfara på nära håll då det från ingenstans stod ett mitt på vägen när vi var upptagna med att titta åt alla andra håll.