Art

And here she is

Min senaste fritidssysselsättning.
 Första bilden är grundskissen som jag ritat upp. La till lite hjälplinjer efter ögonmått, något som inte riktigt syns i denna bild dock. Andra bilden är tagen efter att färgen yellow ochre tog slut. Borde köpa en stor tub av den om jag ska måla så mycket hudfärg som jag nu gör.
 
Slutresultatet ser bra ut. Man ser en utveckling i varje målning jag gör. Det är bara att fortsätta nöta på målandet. Bilden är färgkorrigerad och ett varmt fotofilter är pålagt i photoshop för att matcha verkligheten utifrån min datorskärm. Vågar man öppna upp den på en annan och se hur fel det blir? Den blå bakgrundsfärgen upplever jag som väldigt svår att få på bild.
Den är målad med akryl på canvasduk i måtten 100x80 cm
När jag ser på den själv så borde jag ha haft en mer lutning på ögat och irisen borde ligger mer in i yttre vrån. Håret borde titta fram även på andra sidan ansiktet. Och att blanda ny hudfärg dagen efter är inte lätt när man använt 5 olika färgtuber så det är en viss färgskillnad från över och underkropp. Inte för att det spelar någon roll. Det är bara detaljer som jag kommer tänka på när jag börjar med nästa projekt.